The Lab of Love Recovery

Naast onze reguliere diensten bieden wij ook een speciale dienst aan die zich met name richt op het doorbreken van structurele (en vaak langdurige) relatieproblemen. Problemen die af en toe leiden tot grote vraagtekens over de relatie of het huwelijk en die onoplosbaar lijken te zijn geworden. Vaak komen daar de factoren bij die ervoor zorgen dat het probleem onopgelost blijft: hoge werkdruk, kinderen, familieomstandigheden etc. In dat soort gevallen bieden wij een Lab of Love Recovery aan.

Wat is het?

Je wilt met elkaar in gesprek, een coach zou welkom zijn, maar de gedachte alleen al aan wekelijkse sessies van een uur, weerhouden je ervan. Op die manier kun je geen progressie maken. Nog los van de moeilijkheden die het geeft om een tijdstip te vinden. Vanuit The Lab of Love zien we dat relatiecoaching op deze manier lang niet altijd leidt tot een bevredigend resultaat. Naast planning is dat vooral het gebrek aan rust en tijd met elkaar om daadwerkelijk met de inzichten wat te kunnen doen. Na een sessie word een ieder weer meegenomen door de waan van de dag, van werk, kinderen en huiselijke verplichtingen.

Om die reden en vooral vanwege de fantastische resultaten die je kunt bereiken door los van je dagelijkse bestaan intensief met elkaar in gesprek te gaan over jezelf, elkaar, je relatie en al die kwesties die vragen om een wezenlijke aanpak, bieden wij een meerdaags traject: minimaal drie dagen, maximaal 5 dagen.

Een traject wat je kunt vergelijken met een intensieve training waarbij jullie onderwerp van gesprek zijn en locatie van dien aard is dat je afstand kunt nemen van de hectiek van het bestaan. Waar de eerste dag alles op tafel komt wat minder loopt, voor problemen zorgt of zelfs onbespreekbaar is geworden. Dit gaat niet 1-2-3-, in een zaaltje met een flipover, maar ontstaat tijdens gezamenlijke  en 1-op-1 sessies, die in de buitenlucht plaatsvinden, tijdens een wandeling of onder het genot van een kop koffie. Waar voldoende tijd is om zelf te wandelen, te ontspannen en op een ander moment elkaar weer te treffen.

De volgende dag bestaat uit het gezamenlijk vaststellen van de belangrijkste aandachtspunten om aan te werken. Het moment waarop The-Lab-of-Love-coaches hun inzichten en observaties inbrengen als extra input om jullie relatie verder te exploreren. Tijdens een lunch gaan jullie in gesprek over deze onderwerpen, terwijl de coaches helpen om een klimaat te scheppen waarin jullie beide maximaal de ruimte krijgen om te vertellen wat je voelt of vindt. Ook nu is er voldoende tijd voor een wandeling, fietstocht of uitstapje.

De derde dag worden de puntjes op de i gezet. Terwijl je elkaar weer op diverse punten hebt kunnen vinden, zijn er nog steeds rafelige randjes en komen nu pas echt de onbesproken onderwerpen bovendrijven. De coaches zullen mede dankzij hun enorme betrokkenheid er zorg voor dragen dat ook deze hindernissen worden genomen. Altijd alles met alle respect en ruimte voor ieders individuele behoefte en mogelijkheden. De inbreng van twee onafhankelijke en betrokken relatiecoaches zorgt voor de input die nodig is om op een andere manier te dealen met kwesties die door drukte, verplichtingen en gebrek aan communicatie hun eigen leven zijn gaan leiden binnen de relatie.

Signalen:

Waar en hoe?

De recovery bestaat uit een verblijf:

  1. In een speciaal daarvoor geselecteerd hotel in Nederland en duurt van 1 tot 3 dagen;
  2. Op het Maltese eiland Gozo van minimaal 3 en maximaal 5 dagen. Gozo is een (eco)eiland met veel archeologische bodemschatten. Het is daarnaast erg populair bij duikers en snorkelaars. Wandelaars en natuurliefhebbers bezoeken het eiland omdat het er een stuk rustiger is dan op Malta.

De afstand tot je dagelijkse leven zorgt voor meer ruimte om nieuwe energie te krijgen, twijfels of dingen die je dwars zitten te bespreken of veranderingen het hoofd te bieden. Verblijf op Gozo is in een viersterren hotel of eigen huis. Elke dag wordt er tijd ingepland voor twee gesprekken (van elk ca. 2-3 uur) met het team van 2 Lab of Love coaches.

De prijzen van onze intensives hebben we hier staan.

Een voorbeeld van het programma van de drie daagse op Gozo:

Bij de vijf daagse is er op de derde dag een vrije dag ingelast die vrij te besteden is en kan worden gebruikt voor een bezoek aan oudheden, de oude stad, het eiland Malta, de zee, het strand of terras. Wil je meer weten over de andere programma's, neem dan gerust contact op.

Als je wilt lezen hoe anderen het hebben ervaren kijk dan even op onze pagina testimonials. Interesse? Klik dan hier voor meer info.