Door de liefde gegrepen

Het boek “Door de liefde gegrepen” geeft antwoord op veelgestelde vragen over relaties. Hoe vind je de partner die bij je past? Waar moet je op letten bij het kiezen van een levenspartner? En  als je een relatie hebt, hoe zorg je dat die goed blijft ook in tijden van crisis? Actuele vragen nu het aantal singles nog steeds groeiende is en één op de twee huwelijken eindigt in een scheiding. ‘Door de liefde gegrepen’ geeft antwoord op deze vragen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Het laat zien hoe de verschillen en overeenkomsten in onze karakters een bijdrage leveren aan het geluk in een relatie.

Dit boek biedt een nieuwe manier van denken over relaties. Onze huidige kijk op relaties wordt volgens Jeroen Hoekman (relatiecoach) vooral geleid door angst. We zijn bang om te binden of om verlaten te worden. We willen vaak niet weten wie we echt zijn, nemen genoegen met een (bij)rol, blijven soms bij elkaar uit vrees voor een onzekere toekomst en gaan een relatiecrisis liever uit de weg dan de confrontatie ermee aan te gaan. Hoekman zet je aan het denken over wie je echt bent, over je wensen en behoeften in een relatie. Hij daagt je uit om je nog meer te verdiepen in jezelf en je partner.  

In “Door de liefde gegrepen” neemt Hoekman je mee op een zoektocht naar een bezielde relatie en geeft je drie sleutels waarmee je deze kunt bereiken. Hij legt uit hoe je die sleutels zelf kunt vinden, wat een bezielde relatie is, welke pijn je soms kan ervaren op je zoektocht naar een bezielde relatie en wanneer er sprake is van zielsverwantschap.

In het boek wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de test uit de LoveScan™. Daarmee krijgen mensen inzicht in wie ze zijn en wie hun partner is. De verschillende kwaliteiten van onze persoonlijkheid worden in het boek, met behulp van voorbeelden uit de praktijk, afzonderlijk beschreven zodat de lezer zelf kan bepalen welke kwaliteiten hem of haar het beste vertegenwoordigen. De combinaties tussen mannen en vrouwen komt natuurlijk ook ruimschoots  aan bod. Aan de hand van een aantal fictieve stellen laat Hoekman zien wat er in een relatie kan gebeuren als we onszelf niet voldoende kennen, of als één van de twee partners verandert door persoonlijke ontwikkeling.

Bestel hier het boek

Gratis test: mensen die het boek hebben gelezen kunnen hier de verkorte archetpentest doen. Deze test is bedoeld als introductie en om inzicht te krijgen in wat voor soort type je bent. De uitkomst laat alleen jouw dominante type zien. Wil je de test kunnen toepassen dan is het van belang dat je het boek "Door de liefde gegrepen" bij de hand houdt. In het boek worden niet alleen alle typen individueel besproken, maar wordt er met name gekeken naar de combinaties tussen de typen. Wat voor type ben jij en wie is je partner? Is er sprake van een goede match? Wil je dat weten doe dan de verkorte archetypentest.