Hoe werkt het?

Voorafgaand aan een afspraak

In de praktijk zien we dat er tussen het eerste contact en de daadwerkelijke afspraak soms een korte periode van twijfel bij één of beide partners kan ontstaan (door druk uit de omgeving) of dat er nog een laatste poging wordt gedaan om er zelf uit te komen. Of er worden plotseling belangrijke relationele besluiten genomen die niet meer terug te draaien zijn. Uitzonderingen daargelaten, leiden deze zaken meestal tot het uitstellen van hulp. Het gevolg kan onnodige teleurstellingen en stress tot gevolg hebben en, op termijn, nog hogere drempels om eruit te komen. Ons standpunt daarover is helder: als je er zelf niet meer uitkomt en naar een oplossing zoekt dan is hulp inroepen heel normaal. En hoe eerder de hulp wordt ingeroepen hoe groter de kans op een succesvolle oplossing! Als je die hulp eenmaal hebt ingeroepen, dan luidt ons advies:

In die gevallen dat je partner twijfels heeft, kun je gerust alleen komen. Dat geeft je de kans om alvast wat meer greep te krijgen op je relatie en het sluit een gezamenlijke afspraak op een later tijdstip niet uit.

Kom je samen of alleen?

Zoals gezegd is het niet noodzakelijk om samen te komen. Simpelweg omdat je niet beide op hetzelfde moment dezelfde signalen opmerkt, en/of dezelfde behoefte hebt.

Alleen:

Samen:

Afhankelijk van de vraag zijn er verschillende opties voor begeleiding. De duur van deze begeleiding verschilt per keer en per vraagstuk.

Hoe gaat het verder?

  1. Je stuurt/ jullie sturen een mail naar The Lab of Love.
  2. Je ontvangt/ jullie ontvangen een bevestigingsmail met enkele vragen m.b.t. je/ jullie voorkeur/mogelijkheden en agenda.
  3. Je krijgt/ jullie krijgen een uitnodiging voor een gesprek.

Tijdens het eerste gesprek kun je je wensen en behoeften kenbaar maken en krijg je een indruk van de coaches van The Lab of Love en hun manier van werken. Aan het einde van dit gesprek krijg je een persoonlijk advies voor een vervolg. Het advies richt zich naast de inhoud van je vraag ook op een aantal andere kenmerken waaronder:

Hierna bestaat de mogelijkheid om individueel of samen nog een x aantal gesprekken te voeren. Zowel het aantal, de frequentie en de inhoud van de gesprekken komt altijd in overleg tot stand.

Ga naar de contactpagina als je een vraag hebt of contact wilt opnemen.