Voor wie een relatie heeft

Voordat het mis gaat, is er meestal al iets aan de hand. Maar ook als het goed gaat wil dat niet altijd zeggen dat het allemaal vlekkeloos verloopt. Alleen worden die kleine vlekjes vaak onder het tapijt geschoven. En verdwijnt er steeds meer uit het zicht. Een goede relatie loopt vaak vanzelf maar heeft soms ook af en toe onderhoud nodig. Vergelijkbaar met een gezond lichaam, een auto die rijdt, een verzorgde tuin of een lekvrij huis. Door met enige regelmaat bewust aandacht te besteden aan je relatie, voorkom je dat een relatie vastloopt.

Wat kun je bij ons verwachten?

Terwijl je zoekt naar een goed adres waar je met je vragen over je relatie terecht kunt, merken wij dat ‘relaties’ als onderwerp populairder wordt onder collega’s. Dat bekent dat het voor jou/jullie des te belangrijker is om te weten hoe wij werken en wat je bij ons kunt verwachten.

Fase 1: onderzoek (wie, wat en waarom): wie zijn jullie, alleen en samen; de geschiedenis van de relatie; bijzonderheden over de relatie. In deze fase werken we met een serie testen en vragenlijsten. Op basis daarvan kiezen we een methodiek die het beste aansluit bij wie jullie zijn. We ontwerpen voor elk stel telkens weer een op maat gesneden plan, toegespitst op jullie situatie en specifieke behoeften. Methode volgt mens en niet andersom.

Fase 2: praktisch vervolg (hoe en wanneer): afhankelijk van de uitslagen, en ook de situatie van de relatie kunnen we komen tot een kortdurende intensief traject, een langduriger traject en allerlei tussenvormen. Bij de invulling daarvan zijn we creatief en flexibel: denk bijvoorbeeld  aan het kunnen afwisselen van gezamenlijke gesprekken met 1 op 1 gesprekken, de flexibele duur van gesprekken (het kan zijn dat we soms wat meer tijd nodig hebben in een sessie, in dat geval hebben we altijd uitlooptijd waardoor we niet midden in iets belangrijks hoeven te stoppen), individuele en gezamenlijke opdrachten ("huiswerk") en blijvend contact tijdens onze begeleiding (we blijven "tijdens de rit" per mail en telefonisch beschikbaar voor onze cliënten).

Wil je meer lezen over wat ons anders maakt dan andere aanbieders? Lees dan hier verder.

Onze diensten

Zoals je hebt kunnen lezen heeft the Lab of Love een gericht aanbod dat rekening houdt met verschillen in persoonlijkheid en de verschillende stadia in een relatie. Als er langere tijd problemen zijn en je er in korte tijd een oplossing voor zoekt is onze Lab of Love Intensive misschien een alternatief voor je. Hieronder vind je een aantal van onze diensten en vragen die bij deze diensten horen Spreken bepaalde vragen je heel erg aan, kijk dan bij welke dienst ze horen. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Wil je meer weten over hoe we werken ga dan naar hoe werkt het.

Refresh:  elke relatie vaart wel bij aandacht
Wil je de relatie verdiepen? Ben je toe aan een hernieuwde kennismaking? Wil je elkaar (nog) beter leren kennen en ben je benieuwd welke onverwachte kwaliteiten je kunt ontdekken bij jezelf en bij elkaar? Neem je geen genoegen met 'voldoende'? Wil je groei in je relatie (terug)brengen? Niet bang voor een stimulerende impuls? Wil je op een goede en verfrissende manier aan je relatie werken?

Meer info

Recharge: door dagelijks gebruik gaat er altijd wel wat mis.
Gaat het goed, maar merk je dat er haarscheurtjes ontstaan? Ben je niet meer 100% zeker van elkaar, van jezelf? Is het tijd voor een check-up? Liggen sleur en routine op de loer? Of zoek je juist naar een manier om te begrijpen waarom het even niet meer zo als vanzelfsprekend loopt? Wil je meer uit je relatie te halen en ben je toe aan een verbetering van je relatie?

Meer info

Repair: herstel en reparatie
Kun je hulp gebruiken? Gaan dingen al langer wat minder? Praten jullie minder met elkaar? Trekt één van de twee zich wat terug, of allebei? Zijn bepaalde onderwerpen onbespreekbaar? Zijn er vaker irritaties? Zijn er veranderingen in de omstandigheden (denk aan ziekte, komst van kinderen, ander werk, verhuizing of andere vraagstukken) waardoor de relatie ook veranderd is? Is er sprake van verminderd contact?

Meer info

Reset: groot onderhoud/schade/crisis
Is er sprake van nauwelijks of geen contact? Is er alleen contact bij vlagen (vakanties etc)? Ben je niet zeker van elkaar? Denkt één van de twee wel eens aan weggaan? Is er weinig hoop op verbetering? Is er vaker ruzie? Is er nog maar weinig plezier in de relatie te vinden? Twijfel je over jezelf, over elkaar en over de toekomst? Is er sprake van een crisis? Wil je, willen jullie beide de relatie verbeteren, maar is de grote vraag hoe? Of is het besluit al genomen?

Meer info

Retreat: Willen jullie er even tussenuit om elkaar meer aandacht te geven? Gaat je voorkeur uit naar een intensieve boost van je relatie? Legt de omgeving (werk/familie) teveel druk op je relatie? Heb je behoefte aan meer ruimte en tijd voor je relatie in een andere omgeving? Lijkt het alsof je niet kan ontsnappen aan de alledaagse verplichtingen en komt je relatie daardoor in de problemen? Heb je even een time-out nodig?

Meer info